Ik heet Minou van Ek,  ben getrouwd, heb 2 kinderen en woon in Bussum. Jarenlang werkte ik als bibliothecaresse in verschillende Openbare Bibliotheken. Mijn interesse in spiritualiteit is in de loop van mijn leven steeds sterker geworden. Dat leidde ertoe dat ik mijn intuïtie en voelend vermogen steeds verder ben gaan ontwikkelen.

 

Yoga

Sinds 1996 houd ik mij intensief bezig met yoga. Door de docentenopleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi in Bussum leerde ik de yogafilosofie kennen. De houdingen en meditatie-oefeningen brachten meer balans in mijn leven.

Later volgde ik een cursus Kinderyoga bij Helen Purperhart van de Kinderyoga Academie in Almere en een gedeelte van de docentenopleiding bij Yogacentrum de Haan in Bussum.

In 2010 begon ik als yogadocente en sinds 2020 geef ik les bij Yogacentrum Lotus in Bussum. 

 

Mediumschap & Healing 

Door het bezoeken van  diverse mediums op momenten dat ik meer inzicht in mijn leven wilde krijgen, werd mijn interesse voor het mediumschap gewekt.

In 2014 begon ik met de 3-jarige opleiding aan de Academie voor Mediumschap in Naarden. Hier leerde ik ook de werkwijze om healing te kunnen geven. Daarna volgde ik de 2-jarige opleiding Het Raider Waite Tarotspel bij Hanneke Hueber in Weesp. Hier leerde ik dat werken met de tarotkaarten het werken als medium versterkt (en andersom). Dit is een waardevolle combinatie voor mij.

In 2018 deed ik in Bussum het laatste trainingsjaar van de 3-jarige opleiding Mediumschap van Janneke Leber.